unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

SMHI snövarnar inför juldagen

Kallt och molnigt, med regn i söder och snö i norr. Julaftonen ser inte ut att glittra ikapp med julgransljusen, men juldagen kan bli vit i östra Svealand.
SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall i Upplands län och Roslagskusten i Stockholms län.
SMHI klass 1-varnar för snöfall i Upplands län och Roslagskusten i Stockholms län. Arkivbild.
SMHI klass 1-varnar för snöfall i Upplands län och Roslagskusten i Stockholms län. Arkivbild.
Foto: Jack Mikrut/TT

– Det är klass 1-varningar i och med att snöbyar drar in framför allt i de östra delarna av Uppland och utmed Roslagskusten. Det kan bli mellan fem och tio centimeter nysnö, säger Moa Hallberg, meteorolog vid SMHI.

Hon uppmanar dem som ska ut på vägarna att köra försiktigt.

– Det har ju inte direkt varit någon snö och man kanske inte är så van vid det här väglaget om man bor i östra Svealand.

Snöfallet kommer in under sennatten och juldagsmorgonen.

– Vi har ett lågtryck som rör sig österut och i samband med det vrider då vinden sig, och eftersom vi har nord till nordostliga vindar till havs drar snöbyar i gång, säger Moa Hallberg.

Vädret fortsätter vara kallt och klart under julaftonen. Längst i söder, främst i Skåne och över Öland och Gotland, är risken för regn stor och eventuella julpromenader får göras med paraplyet som sällskap.

För trots att temperaturen lär sjunka blir det ingen vit jul för de södra delarna av landet. Den synen är i år förbehållen Norrland och norra Svealand. Även där dominerar molnen och en viss nederbörd, med skillnaden att det då är snö som faller.