Kajsa Grytt firar 40-årsjubileum med "fest"

Nöje • Publicerad 9 oktober 2019
Kajsa Grytt, musiker och författare, firar 40 år som artist. Arkivbild.
Kajsa Grytt, musiker och författare, firar 40 år som artist. Arkivbild.Foto: Linus Sundahl-Djerf/SvD/TT

En av den svenska punkens pionjärer, Kajsa Grytt, firar 40 år som artist med att bjuda in fansen till en "fest", på Bar Teatral i Karlstad, den 1 november.

Hon kallar sin karriär en "härlig och härdande berg- och dalbana" och skriver i ett pressmeddelande:

"Allt detta vill jag fira ihop med er, publiken. Inte som en vanlig konsert utan mera som en fest. Vi har ju gjort det här tillsammans. Jag vill hänga med er, käka med er och såklart spela för er."

Kajsa Grytt slog igenom med bandet Tant Strul på 1980-talet. Hon har släppt en rad soloskivor och tycker själv att "Kniven i hjärtat" är hennes bästa. Hon har också skrivit självbiografin "Boken om mig själv" samt romanen "Nio dagar, nio nätter". År 2014 var hon med i tv-programmet "Så mycket bättre", och sedan dess har hon inte turnerat.

Men festen på Bar Teatral följs nu av en turné på små intima ställen.

Turnéplan: 1/11 Karlstad, 14/11 Umeå, 15/11 Härnösand, 22/11 Göteborg, 23/11 Skottvång, 5/12 Halmstad, 6/12 Linköping, 13/12 Växjö.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.