Annons
Nyheter

Kakabaveh: Flera krav återstår

Den politiska vilden Amineh Kakabaveh, som ensam kan avgöra statsministeromröstningen på onsdag, vill fortfarande ha svar från regeringen på sin kravlista.
Politik • Publicerad 5 juli 2021
Amineh Kakabaveh, politisk vilde i riksdagen. Arkivbild.Foto: Noella Johansson/TT

"Enligt samtal som jag har fått är punkt 9 borta, vilket är superbesked. Men det är fortfarande en rad viktiga frågor som jag vill ha svar på", skriver Kakabaveh i ett sms till TT.

Den politiska vilden och tidigare vänsterpartisten har tagit fram en åtta punkter lång kravlista för att släppa fram Stefan Löfven (S) som statsminister.

Annons

Hon kan ensam avgöra en statsministeromröstning på grund av den jämna mandatfördelningen. Röstar hon nej till Löfven tillsammans med L, M, KD och SD så har Löfven en majoritet emot sig.

Kravlistan innefattar att punkt 9 i januariavtalet stryks. Punkten säger att regeringen inte ska arbeta för vinstförbud i välfärden. Andra krav i listan är att stoppa religiösa friskolor, återställa värnskatten och höja statsbidraget till fattiga regioner och kommuner.

"Det är bra att punkt 9 är borta och att januariavtalet inte gäller längre men jag har en rad andra krav som måste få svar i morgon", skriver Kakabaveh vidare.

S-ledaren Stefan Löfven fick frågor om hur han tänker lösa situationen med den politiska vilden på sin presskonferens med talmannen.

– Vi kommer att ha kontakt med henne, svarade Löfven.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons