Annons

Kalla: "Är inte självskriven på något sätt"

Charlotte Kalla avslutade Ski Tour 2020 ungefär som det har sett ut under stora delar av säsongen.
Hon slutade på 14:e plats, långt från täten och tycker inte det är självklart att hon ska bli uttagen till kommande världscuptävlingar.
Skidor • Publicerad 23 februari 2020
Charlotte Kalla har haft en tung säsong och är inte säker på att få tävla vidare i världscupens sista tävlingar. Arkivbild.
Charlotte Kalla har haft en tung säsong och är inte säker på att få tävla vidare i världscupens sista tävlingar. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix/TT

Charlotte Kalla har kämpat med formen under hela säsongen och avslutade Ski Tour långt ner i fältet. Hon blev 16:e på den sista etappen och 14:e sammanlagt, nästan tio och en halv minut bakom Therese Johaug.

– Det är häftigt att få genomföra den första skitouren. Sedan hoppades jag ju att jag skulle ha varit piggare än så här. Samtidigt är jag stolt över att jag jobbar med de fysiska förutsättningar som jag har haft och gjort mitt bästa varje dag, säger Kalla och fortsätter:

Annons

– Det får jag faktiskt klappa mig på axeln för.

Kalla förklarar att hon haft förhoppningen att hon någon gång under säsongen skulle kunna komma ur sin tunga period.

– Man hoppas ju alltid att även fast säsongen har sett ut som den har gjort kommer det att kunna vända. Men nu är det som det är.

Härnäst väntar världscuptävlingarna i Lahtis kommande helg. Kalla hoppas få chansen att köra för landslaget, men är inte säker på sin plats.

– Jag är sugen på att tävla, men samtidigt ska jag bli uttagen.

– Det är många tjejer som går fortare än jag.

TT: Är du orolig för att inte ta plats i världscupen?

– Ja, men det får man ju vara ödmjuk inför, att det finns många som åker fort hemma och här ute i dag. Jag är inte självskriven på något sätt.

Lasse Mannheimer/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons