Annons
Nyheter

Kanarieöarna betalar för smittade turister

Spanien • Publicerad 5 augusti 2020
Turister utan försäkring kan känna sig trygga under semestern på spanska Kanarieöarna. Arkivbild.
Turister utan försäkring kan känna sig trygga under semestern på spanska Kanarieöarna. Arkivbild.Foto: Joan Mateu/AP/TT

Kanarieöarna vill ha tillbaka de inkomstbringande turisterna. Nu har ögruppens regionala regering tecknat en försäkring som ska täcka kostnaden för turister som smittas av coronaviruset under en semester på öarna.

Alla turister som testar positivt för covid-19 under vistelsen på någon av Kanarieöarna ska – såvida personen inte kände till smittan innan resan – få tillgång till gratis sjukvård, hemresa och logi i fall där karantän skulle behövas, enligt ett uttalande.

Annons

Turismchefen Yaiza Castilla uppger att öarna väster om Afrikas kust är den första spanska region där turister, både spanska och utländska, garanteras att virusrelaterade utgifter täcks om inte den insjuknade har en egen försäkring.

Turism står för runt 35 procent av Kanarieöarnas ekonomi. Ögruppen har betydligt lägre virussiffror än övriga Spanien, men ekonomin har trots det rammats hårt av pandemin – framför allt av Storbritanniens karantänsbeslut för britter som återvänder hem från Spanien.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons