Annons

Kaunitz och Olsson startar nytt förlag

Litteratur • Publicerad 5 april 2019
Förläggarna Martin Kaunitz och Thomas Olsson gör gemensam sak och startar förlaget Kaunitz-Olsson. Arkivbild.
Förläggarna Martin Kaunitz och Thomas Olsson gör gemensam sak och startar förlaget Kaunitz-Olsson. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Förläggarna Martin Kaunitz och Thomas Olsson gör gemensam sak och startar förlaget Kaunitz-Olsson.

"Det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse, att starta eget bokförlag. Thomas och jag har samarbetat tidigare och jag känner honom som en oerhört skicklig entreprenör och förläggare, som står för både kvalitet och konstnärlig frihet", säger Martin Kaunitz i ett pressmeddelande.

Annons

Kaunitz-Olsson beskrivs som ett "kvalitetsförlag för samhällsengagerad litteratur". I höst ges nio titlar ut, med tonvikt på illustrerat. Utgivningen som sedan är planerad till nästa vår ska innehålla en blandning av textböcker, konstböcker och serier.

Martin Kaunitz har en bakgrund på bland annat Albert Bonniers förlag och Norstedts. Thomas Olsson har tidigare varit förläggare och redaktör på serieförlaget Kartago.

Kaunitz-Olsson knyter även till sig serieskaparen Nina Hemmingsson och författaren Eric Ericsson, som kommer ha redaktionella roller.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons