Annons

Keanu Reeves tillbaka i ny "Matrix"

Film • Publicerad 21 augusti 2019
Keanu Reeves återvänder i rollen som Neo i "Matrix 4". Arkivbild.
Keanu Reeves återvänder i rollen som Neo i "Matrix 4". Arkivbild.Foto: Joerg Carstensen/AP/TT

"Matrix"-serien återuppstår. En fjärde film i den banbrytande sci-fi-filmserien är på gång, med originalskådisar och allt, rapporterar .

Keanu Reeves är tillbaka i rollen som Neo och Carrie-Anne Moss återvänder som Trinity. Skriver och regisserar gör Lana Wachowski, medskapare till originalfilmerna.

Annons

– Vi är oerhört glada över att få återvända in i "The Matrix" med Lana, säger Warner Bros ordförande Toby Emmerich till Variety.

Den första "Matrix"-filmen kom 1999 och hyllades av kritiker för såväl sin originella handling – mänskligheten lever egentligen i en simulerad verklighet – som för sina banbrytande specialeffekter. 2003 kom två uppföljare, "Matrix reloaded" och "Matrix revolutions", men filmerna blev inte lika framgångsrika som originalet.

Inspelningen av "Matrix 4", som ännu inte har en titel, beräknas dra i gång nästa år, enligt Variety.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons