Annons

Kernellfilm inviger feministisk filmfestival

Film • Publicerad 23 januari 2020
FIlmen "Charter" har premiär på Stockholms feministiska festival. Pressbild.
FIlmen "Charter" har premiär på Stockholms feministiska festival. Pressbild.Foto: Sophia Olsson

Regissören Amanda Kernells nya film "Charter" kommer att inviga Stockholms feministiska filmfestival. Kernell debuterade 2016 med filmen "Sameblod", som kammade hem fyra Guldbaggar.

"Charter" handlar om hur en kvinna som separerats från sina barn efter en skilsmässa bestämmer sig för att ta saken i egna händer och föra bort dem, vilket resulterar i att hon blir efterlyst för kidnapping.

Annons

"Jag är väldigt glad över att komma tillbaka till Stockholms feministiska filmfestival och få visa 'Charter' där. Filmen är en kärlekshistoria mellan en mamma och dotter, fångad i mardrömmen om föräldrarnas största rädsla – att förlora sina barn. Men jag ser också filmen som ett kärleksbrev till alla skilda föräldrar", säger Amanda Kernell i ett uttalande.

"Charter" inviger Stockholms feministiska filmfestival den 26 februari.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons