Annons

Khashoggis barn förnekar mottagna blodspengar

Saudiarabien • Publicerad 10 april 2019
Journalisten Jamal Khashoggi riktade ofta kritik mot Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman i sina texter. Arkivbild.
Journalisten Jamal Khashoggi riktade ofta kritik mot Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman i sina texter. Arkivbild.Foto: Hasan Jamali

Barnen till mördade journalisten Jamal Khashoggi nekar till att ha diskuterat en överenskommelse med Saudiarabien gällande deras pappas död.

"Rättegången pågår och vi har inte diskuterat och diskuterar inte heller om någon uppgörelse", säger Khashoggis son Salah i ett uttalande.

Annons

The Washington Post, där Khashoggi skrev kolumner, publicerade i förra veckan en artikel om att hans barn fått lyxhus av Saudiarabien och tagit emot månatliga betalningar på tusentals dollar.

Jamal Khashoggi mördades under ett besök på Saudiarabiens konsulat i Istanbul 2 oktober förra året. En saudisk dödspatrull misstänks ligga bakom mordet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons