Annons
Nyheter

Kidnappad oppositionsledare "mår bra"

Mali • Publicerad 4 april 2020
Oppositionsledaren Soumaila Cissé. Bild från 2018.
Oppositionsledaren Soumaila Cissé. Bild från 2018.Foto: Boubacar Sada Sissoko/URD/AP/TT

Malis oppositionsledare Soumaila Cissé, som kidnappades förra veckan, uppges må bra.

Uppgifterna kommer från hans eget parti URD, som deltar i förhandlingar med kidnapparna. Åtta personer som togs till fånga tillsammans med Cissé har släppts, och bara han är kvar i fångenskap.

Annons

Cissé och hans följe kidnappades förra onsdagen efter ett kampanjmöte, enligt lokala källor troligen av jihadister lojala med den al-Qaida-kopplade gruppen GSIM. Hans livvakt dödades och minst tre personer skadades.

Sedan 2012 har Mali plågats av en utdragen konflikt med tuaregiska separatister och islamistiska terrorister i landets norra delar. Några av de islamistiska extremistgrupperna är aktiva i den del av landet där oppositionsledaren försvann.

Soumaila Cissé har tidigare varit finansminister och har kandiderat till presidentposten tre gånger. I Malis parlamentsval i söndags valdes han åter in i nationalförsamlingen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons