Annons
Nyheter

Klarna ska samarbeta med annan betaltjänst

Ekonomi • Publicerad 26 oktober 2021
Betaltjänstföretaget Stripe har vuxit explosionsartat de senaste åren. I mars 2021 blev Stripe det högst värderade privata fintech-företaget i världen. Arkivbild.
Betaltjänstföretaget Stripe har vuxit explosionsartat de senaste åren. I mars 2021 blev Stripe det högst värderade privata fintech-företaget i världen. Arkivbild.Foto: Richard Drew/AP/TT

Konkurrensen hårdnar inom "köp nu betala senare"-segmentet. Svenska Klarna som vill expandera på den amerikanska marknaden meddelade under tisdagen att de ska ingå i ett partnerskap med den amerikansk-irländska betaltjänstjätten Stripe.

Det privata bolaget Stripe har vuxit explosionsartat de senaste åren och värderas nu till motsvarande 816 miljarder kronor, vilket går att jämföra med Klarnas värdering på cirka 400 miljarder kronor.

Annons

Både Klarna och Stripe erbjuder betallösningar för e-handel. Stripe tillhandahåller teknik för att genomföra betalningar online och har en stor kundkrets i USA och Kanada.

Klarna har tjänsten "köp nu betala senare" som gör att personer klickar hem fler varor, vilket ökar intäkterna hos e-handlarna, skriver Stripe i pressmeddelandet.

Samarbetet mellan de båda bolagen är tänkt att öka kundkretsen för Klarna och öka intäkterna hos Stripes kunder.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons