Annons
Nyheter

Klarnas vd orolig för skuldbubbla

Ekonomi • Publicerad 17 juni 2021
Klarnas grundare och vd, Sebastian Siemiatkowski, är orolig för skuldsättningen. Arkivbild.
Klarnas grundare och vd, Sebastian Siemiatkowski, är orolig för skuldsättningen. Arkivbild.Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski berättar i en intervju med GP att han är orolig för att konsumtion på kredit kan vara en tickande bomb. Han oroar sig för blancolånen som nu är en så stor del av skulderna för hushållen.

– Om dagens ränteläge förändras kan den här gigantiska bubblan spricka. Det gör mig verkligen supernervös, säger Klarna-grundaren till GP.

Annons

Men Klarnas verksamhet, med fakturaköp och påminnelseavgifter, och fram till i fjol ett eget inkassobolag, kan också skapa skuldproblem.

– Självklart har vi ett ansvar, och självfallet måste vi jobba ännu hårdare än vad vi redan gör. Jag är jätteorolig över utvecklingen. Men – och detta är ett viktigt men – det är viktigt att ta reda på vad som driver utvecklingen, säger Sebastian Siemiatkowski.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons