Annons
Nyheter

Klart för statligt stöd till evenemang

Regeringen har beslutat om stöd till evenemang som drabbas av covidrestriktioner.
Staten kan täcka kostnader för upp till 17,5 miljoner kronor.
Politik • Publicerad 15 juli 2021
Bland annat musikevenemang ska kunna få statligt stöd om de drabbas av coronarestriktioner. Arkivbild.
Bland annat musikevenemang ska kunna få statligt stöd om de drabbas av coronarestriktioner. Arkivbild.Foto: Frida Winter/TT

Stödet gäller en rad olika typer av evenemang, som sport- och kulturevenemang, mässor och marknader.

De ska ha planerats äga rum någon gång under perioden juni till december 2021, men begränsats eller ställts in på grund av smittspridningen.

Annons

Även om Sverige håller på att avveckla restriktioner just nu, så pekar näringsminister Ibrahim Baylan (S) på att det finns risk att smittspridningen tar fart igen.

– Så det finns anledning att genomföra det här stödet, säger han.

Stödet kan täcka upp till 70 procent av kostnaderna, men högst 17,5 miljoner kronor.

Ett krav för att kunna få stödet är att evenemanget riktar sig till minst 250 deltagare. Det ska arrangeras vid ett tillfälle eller vid en sammanhållen serie av tillfällen.

När det gäller idrottsevenemang så gäller stödet inte ordinarie tränings- och tävlingsarrangemang, som seriespel. Däremot kan man få stöd för motionslopp och cuper.

Skatteverket handlägger stödet. Från den 10 augusti ska det vara möjligt att elektroniskt registrera evenemang och därefter ansöka om stöd.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons