Annons
Nyheter

Klart med chefer till nya förbanden

Nu står det klart vilka som blir chefer för de nya regementena i Göteborg, Arvidsjaur, Falun, Sollefteå/Östersund och för den nya flygflottiljen i Uppsala, meddelar Försvarsmakten.
Försvar • Publicerad 17 juni 2021
Försvaret har utsett chefer till de nya regementena. På bilden Dalregementet i Falun som återuppstår. Arkivbild.
Försvaret har utsett chefer till de nya regementena. På bilden Dalregementet i Falun som återuppstår. Arkivbild.Foto: Foto: Ulf Palm/TT

Fredrik Herlitz blir chef för Älvsborgs amfibieregemente, Amf4 i Göteborg, medan Teddy Larsson får basa över Norrlands dragonregemente, K4 i Arvidsjaur.

Övriga nyutnämnda chefer är Ronny Modigs för Dalregementet, I13 i Falun, Jonas Karlsson för Västernorrlands regemente, I 21 i Sollefteå med Jämtlands fältjägarkår i Östersund samt Pernille Undén för Upplands flygflottilj, F16 i Uppsala.

Annons

Samtliga har i dag överstegrad, förutom Herlitz som utses till överste när han tillträder.

"De nya regementena kommer att bidra till att stärka Sveriges försvarsförmåga genom att vi får en mer uthållig organisation, vi utbildar fler värnpliktiga och inte minst genom att vi får geografisk närvaro i strategiskt viktiga områden", säger Försvarsmaktens produktionschef Johan Svensson enligt ett pressmeddelande.

Etableringarna är planerade att ske under hösten, med undantag för Sollefteå där det sker tidigt nästa år. Då kommer också de nyutnämnda cheferna att tillträda formellt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons