GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Knarkdömd sjuksköterska mister legitimation

Brott • Publicerad 25 november 2022
En sjuksköterska som dömts för att ha stulit narkotikaklassat läkemedel från sitt jobb blir av med sin sjuksköterskelegitimation. Arkivbild.
En sjuksköterska som dömts för att ha stulit narkotikaklassat läkemedel från sitt jobb blir av med sin sjuksköterskelegitimation. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En sjuksköterska i Uppsala län dömdes för att ha stulit narkotikaklassat läkemedel från sitt jobb. Nu fråntas hon sin sjuksköterskelegitimation, rapporterar SVT Nyheter Uppsala.

I fjol upptäcktes att drygt hundra narkotikaklassade smärtstillande tabletter saknades från ett medicinförråd inom en hemtjänstverksamhet. Nya stölder upptäcktes och till slut konfronterades sjuksköterskan, som erkände att hon tagit 450 tabletter.

Sjuksköterskan dömdes till villkorlig dom och 50 dagsböter. Nu har Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd beslutat att återkalla hennes legitimation.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.