Annons
Nyheter

Knarkläkare i Stockholm åtalas

Brott • Publicerad 9 februari 2023
Läkaren misstänks bland annat ha tagit emot mutor från personer med kopplingar till gängmiljön i Södertälje. Arkivbild.
Läkaren misstänks bland annat ha tagit emot mutor från personer med kopplingar till gängmiljön i Södertälje. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

En läkare i 55-årsåldern misstänks ha skrivit ut narkotiska preparat mot betalning. Nu åtalas han för grovt narkotikabrott, grovt bokföringsbrott och tagande av muta, rapporterar SVT Nyheter Stockholm.

Enligt åtalet ska Stockholmsläkaren bland annat ha blivit mutad av två personer för att skriva ut medicinen Genotropin, som ges till kortväxta personer men som också används av kroppsbyggare för att bygga muskler.

Annons

De båda personerna, som har kopplingar till den gängkriminella miljön i Södertälje, åtalas misstänkta för mutbrott. Dessutom åtalas två av läkarens patienter för grovt narkotikabrott och narkotikabrott.

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) har sedan tidigare krävt att hans förskrivningsrätt ska prövas efter att man gått igenom ett flertal patientjournaler.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons