Annons
Nyheter

Knarkliga langade bland barnfamiljer i Malmö

Polisen i Malmö har sprängt en knarkliga, som flera timmar per dag öppet sålde cannabis mitt framför barnfamiljer vid ett hyreshus.
Brott • Publicerad 8 december 2020
En knarkliga sålde stora mängder cannabis vid ett flerfamiljshus i södra Malmö. Flera unga män ställs nu inför rätta. Arkivbild.
En knarkliga sålde stora mängder cannabis vid ett flerfamiljshus i södra Malmö. Flera unga män ställs nu inför rätta. Arkivbild.Foto: Darryl Dyck/AP/TT

Åtta män ställs nu inför rätta, misstänkta för att ha varit delaktiga i narkotikahandeln, fyra av dem tros ha haft nyckelroller i nätverket, skriver Sydsvenskan.

– Det här är ett ärende som handlar om gatulangning av cannabis. Det är små mängder vid varje hantering. Men i oerhört stor omfattning och med väldigt hög intensitet, säger kammaråklagare Jeanette Sprimont, till tidningen.

Annons

Polisen spanade på ligan i drygt en månad. Droghandeln pågick på gården till bostadshuset sju dagar i veckan, mellan klockan 15 och 24. I en film från polisens spanare syns hur en 21-årig man i nätverket säljer till åtta kunder på 90 sekunder. Ligan tros ha tjänat över en miljon kronor i månaden på cannabishandeln – runt 40 000 kronor om dagen.

Drogförsäljarna hängde i bland i porten till hyreshuset i södra Malmö, så att de stod i vägen för de boende.

– Där får småbarnsfamiljer och pensionärer armbåga sig mellan langarna och deras kunder, säger polisens spaningsledare Stefan Steiner, till Sydsvenskan.

En av de åtalade har erkänt att han har förvarat två kilo cannabis i sin lägenhet, men i övrigt nekar alla till brott. Enligt Kvällsposten är sju av de misstänka männen i 20-årsåldern och en är i 30-årsåldern.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons