Annons
Nyheter

Knipsade av finger – två män dömda

Brott • Publicerad 22 januari 2022
Två män har dömts för en brutal misshandel i Motala. Arkivbild.
Två män har dömts för en brutal misshandel i Motala. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Två män har dömts för en brutal misshandel mot en kvinna i Motala. En av männen höll fast kvinnan medan den andre knipsade av hennes lillfinger med en avbitartång, rapporterar P4 Östergötland.

Misshandeln inträffade i september i fjol. Männen, som är i 35-årsåldern, var gäster hos kvinnan. Hon hade somnat och väcktes av dem, har Motala Vadstena Tidning tidigare rapporterat.

Annons

Efter att lillfingret knipsats av ska en av männen filmat kvinnan och hennes skada. Lillfingret spolades ner i toaletten.

– Det har inte framkommit något motiv som jag vet om att det skulle kunna vara, sade åklagaren Maria Håkansdotter till Motala Vadstena Tidning i samband med att åtalet väcktes.

Tidigare dömdes en av männen till fem års fängelse för synnerligen grov misshandel och nu har den andre dömts till sju års fängelse, rapporter P4 Östergötland.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons