Annons
Nyheter

Knivhögg granne som inte ville ge skjuts

En 23-årig man i Västernorrland har dömts till åtta och ett halvt års fängelse efter att bland annat ha gått bärsärkagång och knivhuggit en granne i magen, skriver lokala medier. Den knivhuggne mannen fick livshotande skador.
Brott • Publicerad 10 juli 2021
En 23-årig man har dömts till fängelse efter att bland annat ha huggit en granne med kniv i magen. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Det var i april som den narkotikapåverkade mannen en sen natt i en by utanför Matfors slog sönder inredningen i ett hus med en yxa och tände eld på ett annat hus som brann ned. Han skadade sig själv och knackade på hos grannen för att få skjuts till sjukhus men nekades detta.

Efter en stund knackade han på igen, beväpnad med en 28 centimeter lång kökskniv, och högg grannen i magen. Sedan stal 23-åringen knivoffrets bil och flydde tillsammans med en kvinna i 20-årsåldern. Efter en dramatisk, flera mil lång biljakt kunde polisen till slut preja bilen i Ljusdalstrakten.

23-åringen döms nu för en rad brott, bland annat mordförsök, grov skadegörelse, våld mot tjänsteman och grov vårdslöshet i trafik. Han döms också att betala stora skadestånd, bland annat till den knivhuggne mannen. 23-åringen var tidigare dömd till fängelse för inblandning i en dödsmisshandel i Sundsvall 2019.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons