Annons

Knuffade omkull domare – stängs av i två år

En spelare attackerade domaren i en match i hockeytvåan.
Straffet blir hårdast tänkbara: två års avstängning från allt idrottande.
Ishockey • Publicerad 6 januari 2020
Ishockey.
Ishockey.Foto: Erik Simander/TT

Det var i december som en spelare i hockeytvåan, den fjärde högsta divisionen i svensk ishockey, tappade fattningen och angrep en domare såväl verbalt som fysiskt.

Nu stängs spelaren av i två år från all idrott, skriver Aftonbladet som uppger att straffet är det hårdaste som kan delas ut för förseelsen.

Annons

Tv-bilder från matchen visar hur spelaren med hjälp av sin klubba plötsligt vänder sig om och knuffar ner domaren i isen. Detta ska ha skett efter att spelaren tilldelats en utvisning.

"Spelarens agerande är, såvitt kommittén känner till, ett av dem grövsta angrepp mot en funktionär som skett inom svensk ishockey. Någon annan påföljd än två års avstängning kan därför inte komma ifråga. Eftersom det är fråga om uppsåtligt våld mot en funktionär ska avstängningen även bestämmas att omfatta all idrottslig verksamhet inom RF (Riksidrottsförbundet)", skriver Region Östs disciplinkommitté i domen, enligt Aftonbladet.

Tidningen har varit i kontakt med sportchefen i spelarens klubb som säger:

– Vi godtar beslutet och vi har redan stängt av honom internt. Nu försöker vi ge honom allt stöd som han behöver. Han tog ett väldigt dumt beslut på isen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons