Annons

Kommun lockar vårdvikarier med 50 000 i lön

Inrikes • Publicerad 7 april 2019
Umeå kommun lockar den som vikarierar under tio veckor med 50|000 kronor i månadslön. Arkivbild.
Umeå kommun lockar den som vikarierar under tio veckor med 50|000 kronor i månadslön. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Förra sommaren hade Umeå kommun svårt att rekrytera sjuksköterskor till sommarvikariat. Därför beslutade kommunen att prova en ny satsning där den som vikarierar under tio veckor i sommar får 50 000 kronor i månadslön.

Annonsen lades ut i januari och intressenterna har vällt in, Totalt har kommunen fått in 62 ansökningar, och hittills har 20 sjuksköterskor anställts.

– Det vi redan vet är att det blir både dyrare och sämre med bemanningssjuksköterskor. Utan den här lösningen hade vi antagligen behövt hyra in personal. Då kan patienten träffa 20 olika sjuksköterskor under sommaren. Nu erbjuder vi kontinuitet, vilket ökar patientsäkerheten, säger Björn Hammar, verksamhetschef i Umeå kommun till Vårdfokus.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons