Annons
Nyheter

Kommunalråd ber om ursäkt för tidigt aprilskämt

Aprilskämt • Publicerad 1 april 2023
Malås kommunalråd försökte luras med ett aprilskämt om billigare elpris, men skickade ut pressmeddelandet en dag för tidigt. Arkivbild.
Malås kommunalråd försökte luras med ett aprilskämt om billigare elpris, men skickade ut pressmeddelandet en dag för tidigt. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Malås kommunalråd Lennart Gustavsson (V) skrev i ett pressmeddelande som skickades ut till medier på fredagen att elpriset skulle sänkas i kommunen den 1 april. Men det hela var ett aprilskämt som skickades ut en dag för tidigt, rapporterar SVT Nyheter Västerbotten.

”Skellefte Kraft avser att årligen lotta fram en kommun där företagets kunder under ett år erhåller en femtioprocentig subvention av elen. Lotten har första året fallit på Malå", stod det bland annat i pressmeddelandet.

Annons

– Det kom en dag för tidigt. Det är fel av mig. Jag ber om ursäkt, säger Lennart Gustavsson, till SVT och fortsätter:

– Det var naturligtvis en tabbe att skicka ut en dag för tidigt. Det var ett sätt att tillföra en del humor och kanske ett eller annat skratt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons