Annons
Nyheter

Kongressläkare om McConnell– "inga strokebevis"

USA • Publicerad 5 september 2023
Senatens minoritetsledare Mitch McConnell. Arkivbild.
Senatens minoritetsledare Mitch McConnell. Arkivbild.Foto: Mariam Zuhaib/AP/TT

Det finns "inga bevis" för att den amerikanska senatorn Mitch McConnell drabbades av en stroke eller exempelvis fick ett epilepsianfall i samband med att han nyligen vid två separata tillfällen tystnat och "fryst" under presskonferenser.

Det slår Kapitoliums läkare Brian Monahan fast i ett brev om den republikanske oppositionsledarens medicinska tillstånd.

Annons

Brevet offentliggjordes på tisdagen av McConnells stab, i samband med att ledamöterna återvände till Kapitolium efter sommarledigheten.

Men Monahan ger i brevet inte någon förklaring till vad som kan ha föranlett de två mycket uppmärksammade "frysningarna".

Händelserna har ändå resulterat i oro bland republikanska senatorer och diskussioner förs om den 81-årige McConnells förmåga att fortsätta som partiets ledare i senaten.

Han var borta från sitt arbete i senaten under sex veckor i våras efter att ha ramlat och fått en hjärnskakning.

McConnell har suttit i senaten som representant för Kentucky sedan 1985. Hans nuvarande mandatperiod går ut 2026.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons