Annons
Nyheter

Körde på tonåringar – straff sänks

Hovrätten sänker straffet för den man i 20-årsåldern som tidigare dömts för att ha kört på två tonårspojkar utanför en skola, skriver Göteborgs-Posten.
Brott • Publicerad 5 april 2023
Den man som tidigare dömts för att ha kört på två killar utanför en skola får sänkt straff. Arkivbild.
Den man som tidigare dömts för att ha kört på två killar utanför en skola får sänkt straff. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Händelsen inträffade i augusti ifjol, då ett bråk uppstod utanför en gymnasieskola i Göteborg. Två av de inblandade i oroligheterna hoppade in i en bil och körde på två personer på gångbanan utanför skolan.

De båda männen ingår enligt polisen i ett kriminellt nätverk, vilket även en av de målsägande gör. Den yngre av de två åtalade dömdes till fängelse i tre år av tingsrätten. Den äldre friades helt eftersom han endast varit passagerare.

Annons

Nu ändrar hovrätten domen mot den yngre mannen. Dels döms han för två fall av grov misshandel i stället för ett, eftersom det finns två målsägande. Samtidigt sänks straffet till två år och sex månaders fängelse.

”Hovrätten har därvid beaktat att brotten visserligen varit allvarliga men att de verkar ha varit ett spontant infall klart föranlett av det uppenbart kränkande beteende som NN utsatts för genom angreppet mot honom och brodern från den större gruppen alldeles före”, står det i domen, skriver GP.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons