Annons
Nyheter

Kraft Heinz höjer prognosen efter höjda priser

Ekonomi • Publicerad 3 maj 2023
Livsmedelsjätten Kraft Heinz, med ketchup som flaggmärke, går bättre än väntat efter prishöjningar. Arkivbild.
Livsmedelsjätten Kraft Heinz, med ketchup som flaggmärke, går bättre än väntat efter prishöjningar. Arkivbild.Foto: Gene J. Puskar AP/TT

Den amerikanska livsmedelstillverkaren Kraft Heinz höjer vinstprognosen efter prishöjningarna i inflations- och räntechocken. Efterfrågan ser fortsatt stark ut och vinsten väntas fortsätta uppåt i innevarande kvartal.

För helåret räknar Kraft Heinz nu med en vinst per aktie på 2:83-2:91 dollar. Tidigare låg prognosen på 2:67-2:75 dollar per aktie.

Annons

Prognosen för organisk tillväxt, det vill säga tillväxten i jämförbara enheter, justeras till 4-6 procent.

Analytiker hade inför rapporten räknat med en helårsvinst på i snitt 2:72 dollar per aktie och en tillväxt på 4,9 procent.

För första kvartalet redovisar Kraft Heinz ett justerat rörelseresultat på 1,5 miljarder dollar, mot väntade 1,4 miljarder. Per aktie blev det en vinst på 69 cent, mot väntade 60 cent per aktie.

Nettoförsäljningen blev 6,5 miljarder dollar, mot väntade 6,4 miljarder.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons