Annons
Nyheter

Krånglig bilförmån kan bli enklare

Ekonomi • Publicerad 15 mars 2021
Skatteverket föreslår enklare regler för bilförmån. Arkivbild.
Skatteverket föreslår enklare regler för bilförmån. Arkivbild.Foto: Koji Sasahara/AP/TT

Regelverket för bil- och drivmedelsförmån börjar vara daterat anser Skatteverket som föreslår regelförenklingar. Huvudförslaget innebär att nybilspriset för miljöbilar ska sättas ned enligt en schablon. Jämförelsen med närmast jämförbara bil slopas, enligt förslaget, skriver Skatteverket i ett pressmeddelande.

"Bestämmelsernas utformning leder till onödig administration och merarbete för både arbetsgivare och oss på Skatteverket, men även oförutsägbarhet för bilbranschen och anställda. Det drabbar framför allt arbetsgivare och anställda och med ett nytt regelverk kommer det bli enklare och mer förutsägbart för alla parter", säger Yngve Gripple, rättslig expert på Skatteverket, i en kommentar.

Bakgrunden till de föreslagna förändringarna är bland annat att de miljöbilar som produceras i dag framför allt utformas som egna modeller och inte miljöanpassade varianter av bilmodeller som drivs av fossila bränslen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons