Annons
Nyheter

Krav på uppskjuten vaccinplikt i Österrike

Österrike • Publicerad 10 januari 2022
Demonstration mot covidrestriktioner i Wien i december.
Demonstration mot covidrestriktioner i Wien i december.Foto: Florian Schrötter/AP/TT

Flera ledande delstatspolitiker i Österrike kräver att den planerade vaccinplikten i landet skjuts på framtiden.

Sedan tidigare har ledaren i Burgenland, socialdemokraten Hans Peter Doskozil, uppmanat regeringen i Wien att trampa på bromsen. Han får nu sällskap av sin partikollega David Egger, som är ordförande för partiets avdelning i Salzburg och ledamot i förbundsrådet.

Annons

Egger anser att regeringens hantering av vaccinplikten är katastrofal, och vill nu skjuta upp införandet – i nuläget planerat till februari – till dess att en rad frågetecken har rätats ut.

Vaccinplikt diskuteras även i grannlandet Tyskland. Olaf Scholz regering har sagt sig vilja ha en sådan på plats i mars, men i både hans eget parti Socialdemokraterna och De gröna höjs röster om att frågan är etiskt komplicerad och måste utredas ordentligt i stället för att baxas igenom i ett snabbförfarande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons