Annons

Kräver bötesdom efter Kristianstadupphandling

Ekonomi • Publicerad 23 januari 2020
Konkurrensverket anser att Kristianstads kommun har gjort sig skyldig till en otillåten direktupphandling i samband med tillbyggnad vid Degeberga reningsverk. Arkivbild.
Konkurrensverket anser att Kristianstads kommun har gjort sig skyldig till en otillåten direktupphandling i samband med tillbyggnad vid Degeberga reningsverk. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

När ett centralt reningsverk i Kristianstad skulle byggas om passade kommunen på att lägga till en tillbyggnad på ett annat reningsverk i kommunen när upphandlingen redan gjorts.

Otillåten direktupphandling, anser Konkurrensverket som nu kräver att domstol dömer kommunen att betala 800 000 kronor i böter för att ha brutit mot lagen om upphandling inom försörjningssektorn

"Uppdrag som rör någonting annat än det som har annonserats kan inte ingå i en tidigare gjord upphandling", säger Konkurrensverkets generaldirektör Rikard Jermsten i ett pressutskick.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons