Krisläge för Östersund: "Oerhört akut"

Det ekonomiska läget för krisdrabbade allsvenska fotbollsklubben Östersund är akut.
Enligt ett medlemsbrev har klubben en skatteskuld på 1,4 miljoner kronor som måste betalas omgående.
Fotboll • Publicerad 7 oktober 2019
Östersund vädjar till sina supportrar om hjälp för att lösa den ekonomiska krisen. Arkivbild.
Östersund vädjar till sina supportrar om hjälp för att lösa den ekonomiska krisen. Arkivbild.Foto: Per Danielsson/TT

Enligt ett medlemsbrev, som publiceras på klubbens webbplats, behöver klubben snabbt få in fem miljoner kronor för att undvika konkurs.

För några veckor sedan gick Östersunds FK ut med att man behövde få in tio miljoner kronor. På webbplatsen skriver klubben att fem miljoner har säkrats och att löften om ytterligare två miljoner har givits – men att dessa pengar inte inkommit.

"För att komma till rätta med detta vädjar vi till alla våra supporters, vänner, sponsorer och företag att fortsätta hjälpa oss att tillsammans ta oss ur denna kris", skriver Östersunds FK på sin webbplats.

Enligt Östersundsposten måste skatteskulden på 1,4 miljoner kronor betalas senast den 14 oktober. Enligt Tom Pripp förfaller ytterligare en skuld till staten samma datum. På ÖP:s fråga om den skulden också är på 1,4 miljoner kronor svarar han:

– Så kan det vara.

Östersund har det också tufft på fotbollsplanen och slåss i botten av allsvenskan för att undvika degradering.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.