Annons
Nyheter

Kritik mot säkerheten efter mord på LSS-boende

En ung kvinna blev i höstas den fjärde anställda inom vård och omsorg som dödats på arbetet sedan 2014, då hon höggs ihjäl på ett LSS-boende i Enköping.
Men trots morden är säkerhetsarbetet inom verksamheterna inte tillräckligt prioriterat, enligt Kommunal.
Arbete • Publicerad 13 februari 2023
Blommor på stängslet utanför vårdboendet i Enköping där en ung kvinna i personalen dödades av en boende i november 2022.
Blommor på stängslet utanför vårdboendet i Enköping där en ung kvinna i personalen dödades av en boende i november 2022.Foto: Fredrik Sandberg/TT

I dag meddelas domen mot den boende som erkänt att han högg ihjäl den unga kvinnan i Enköping. Kvinnan saknade utbildning och var vid tillfället ensam på arbetet.

Händelsen utreds även som arbetsmiljöbrott, men Kommunals ordförande Malin Ragnegård menar oaktat utgången att arbetsgivare inom LSS inte arbetar tillräckligt bra med säkerhetsfrågor för personalen.

Annons

– Generellt tycker jag inte att man gör det. Men det ser väldigt olika ut. På vissa håll jobbar man bra och förebyggande och tar detta på största allvar.

Av de fyra inom vård och omsorg som dödats på jobbet sedan 2014 är det tre som arbetat inom LSS, enligt en kartläggning från Kommunalarbetaren.

Förvånad och bestört

Ragnegård var själv i Enköping ett par veckor efter mordet och träffade personal på andra boenden än det aktuella.

– Jag träffade flera skyddsombud och frågade om arbetsgivaren hört av sig och gått igenom säkerhetsrutinerna nu, men nej, det hade man inte. Att man inte gör det ens då, när till och med det värsta har hänt, det blir jag förvånad och bestört över.

Grunden för säkerhetsarbetet är att noga analysera vilka som ska bo i verksamheten och sedan vidta åtgärder utifrån de risker som kan finnas kopplat till dem, säger hon.

– Där är till exempel ensamarbete aldrig att föredra.

Åtgärderna kan vara rent fysiska, som att sätta lås på knivlådor, men det handlar även om att ha rätt rutiner.

– Bara att man har pratat om det kan hjälpa, att man vet att man har handlingsplan, hur man ska agera och vem man ska kontakta. Det viktiga är att alla vet om vad som gäller, även vikarier så klart, säger Malin Ragnegård.

Missar uppföljning

Maria Morberg, arbetsmiljörådgivare på tjänstesektorns arbetsgivarorganisation Almega, lyfter också vikten av en grundlig och kontinuerlig diskussion med personalen om rutiner, risker och tidigare händelser.

– Det är ett sätt att stärka varandra, skapa en trygghet och känna att organisationen tar det här på allvar, säger hon.

Annons

– Sedan ser jag oavsett bransch ofta att man missar lite i att följa upp om det var relevanta åtgärder som vidtogs, säger Morberg vidare.

Den som vill stärka säkerheten måste se helheten, framhåller hon.

– Man ska inte fastna i att det är den mänskliga faktorn, eller tekniken, eller rent organisatoriskt – det är sällan det bara är en av de här orsakerna till att något kan inträffa. Man behöver titta på alla aspekter för att sätta in rätt åtgärder.

Malin Ragnegård säger att grundproblemet är en kronisk underbemanning inom vård och omsorg.

– Man har inte så många kollegor man skulle behöva och man har heller inte rätt utbildning på alla som jobbar i verksamheten många gånger.

Fakta: LSS

Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS, innebär att den som har en omfattande funktionsnedsättning kan ansöka om stöd för att kunna leva ett så gott och självständigt liv som möjligt.

I den rätten ingår till exempel möjlighet att arbeta, studera eller ha någon annan meningsfull sysselsättning. Man ska också delta i samhällslivet och till exempel kunna ta del av kultur- och fritidsutbud på samma villkor som alla andra. Det är huvudsakligen kommunen som har ansvar för att lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade följs.

LSS innefattar flera olika typer av stödinsatser. Det kan bland annat handla om personlig assistans eller ekonomiskt stöd till det, ledsagarservice, korttidsvistelse utanför hemmet, bostad med särskild service eller annan särskilt anpassad bostad eller daglig verksamhet.

Källa: 1177

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons