Annons

Kritiska ledamöter kördes ut ur parlamentet

Hongkong • Publicerad 16 januari 2020
Hongkongs ledare Carrie Lam i parlamentet under torsdagens frågestund.
Hongkongs ledare Carrie Lam i parlamentet under torsdagens frågestund.Foto: Vincent Yu/AP/TT

Flera oppositionella parlamentsledamöter i Hongkong fick lämna parlamentet på torsdagen efter att de häcklat den Pekingvänliga ledaren Carrie Lam under en frågestund.

Säkerhetspersonal kallades in flera gånger för att tvinga ut parlamentsledamöter som ropade slagord och höll upp skyltar, en av dem visade Carrie Lam som en vampyr med fladdermusvingar.

Annons

Senast hon framträdde i parlamentet var i oktober. Även då häcklades hon och valde till slut att ge upp försöken att hålla sitt viktiga årliga tal, som senare levererades i en förinspelad video.

Nu kunde hon både genomföra sitt öppningstal och svara på frågor, men avbröts upprepade gånger.

Protesternas intensitet har minskat de senaste veckorna men det pågår fortfarande protester och ibland sammandrabbningar mellan demonstranter och polis i Hongkong. Protesterna inleddes i våras för att stoppa ett lagförslag om att tillåta utlämning av misstänkta brottslingar, men har sedan breddats till att omfatta bredare demokratifrågor.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons