Annons
Nyheter

Kungaparet har fått sin första vaccindos

Coronaviruset • Publicerad 15 januari 2021
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia fick på fredagen sina första vaccindoser mot covid-19. Vaccineringarna ägde rum på Stenhammars slott.
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia fick på fredagen sina första vaccindoser mot covid-19. Vaccineringarna ägde rum på Stenhammars slott.Foto: Sara Friberg; Kungl. Hovstaterna/TT

Kungen och drottningen har tagit emot varsin första dos av vaccin mot covid-19.

Vaccineringen genomfördes, enligt ett uttalande från hovet, på inrådan av kungens livmedikus. De båda vaccinerades på på Stenhammars slott där kungaparet har bott under större delen av pandemin.

Annons

”Den stora vaccineringen mot covid-19 är nu i gång runtom i vårt land. Det är min förhoppning att alla som har möjlighet att vaccinera sig under dessa kommande månader väljer att göra det, så att vi tillsammans och så snart som möjligt kan komma igenom denna svåra tid”, säger kungen i ett uttalande i samband med vaccineringen på hovets hemsida.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons