Annons
Nyheter

Man hittades död i Svedala – misstänkt mord

Kvarlevorna som hittades i ett skogsparti utanför Svedala den 18 juli tillhör en ung man folkbokförd i Malmö.
Polisen utreder händelsen som mord.
Brott • Publicerad 13 augusti 2021
Den 18 juli spärrades ett skogsparti utmed E65 utanför Svedala av och undersöktes av kriminaltekniker sedan en privatperson hittat misstänkt mänskliga kvarlevor. Arkivbild.
Den 18 juli spärrades ett skogsparti utmed E65 utanför Svedala av och undersöktes av kriminaltekniker sedan en privatperson hittat misstänkt mänskliga kvarlevor. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Brottsrubriceringen är mord, utifrån omständigheter och fynd på platsen, säger Martin Lejestrand, tillförordnad chef för utredningssektionen i polisområde Malmö på en pressträff under fredagen.

– På fyndplatsen har det brunnit, vilket har försvårat identifieringsarbetet, säger Martin Lejestrand.

Annons

Lejestrand vill inte gå in på ytterligare uppgifter så som dödsorsak eller eventuella kopplingar till andra händelser i Malmö.

– Utredningen befinner sig i ett väldigt känsligt och initialt skedde.

De anhöriga är underrättade och med hänsyn till dem vill polisen inte gå ut med mannens identitet.

Polisen har inget brottsdatum och vill nu ha hjälp från allmänheten med information och iakttagelser som kan ha betydelse för utredningen.

Mannen försvann i slutet av maj och anmälts försvunnen i början av juni. Det var en privatperson som var ute på promenad som hittade kvarlevorna i ett skogsparti utanför Svedala.

Ingen person är frihetsberövad i nuläget.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons