Annons
Nyheter

Kvinna allvarligt skadad i krock med tåg

Olyckor • Publicerad 3 februari 2023
Bilföraren, en kvinna i 25-årsåldern, fördes till sjukhus i ambulans efter krocken. Arkivbild.
Bilföraren, en kvinna i 25-årsåldern, fördes till sjukhus i ambulans efter krocken. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

En personbil kolliderade på fredagsförmiddagen med ett tåg vid en järnvägsövergång utanför Åtvidaberg i Östergötland.

I bilen färdades en kvinna i 25-årsåldern och två små barn. Barnen klarade sig oskadda, men kvinnan är allvarligt skadad, rapporterar Corren med hänvisning till sjukvården.

Annons

– Det är inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada för att utreda vad som hänt. Det finns ingen misstänkt, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver till TT.

Lokföraren hann få syn på bilen före kollisionen.

– Jag vet bara att tåget hann få ner hastigheten en hel del, det var inte full fart. Det var lyckligt att tåget hann bromsa, säger Lennart Ågren på räddningstjänsten till Corren.

Polisen har talat med bland andra passagerare på tåget, ett regionaltåg, och tagit bilen i beslag för en teknisk undersökning.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons