Annons
Nyheter

Kvinna död efter brand i bostad

En kvinna har avlidit efter en brand i en bostad på Näsby. Hennes anhöriga är underrättade.
Kristianstad • Publicerad 9 januari 2020
Så här såg det ut vid den branddrabbade bostaden på torsdagen.
Så här såg det ut vid den branddrabbade bostaden på torsdagen.Foto: Lasse Ottosson

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen strax efter klockan 05 på torsdagsmorgonen. Bostaden ska ha blivit kraftigt rökfylld, men de materiella brandskadorna uppges vara begränsade. Räddningstjänsten var klara med släckningen vid 06-tiden.

– Det var rätt kraftig rökutveckling från lägenheten. Vi gick snabbt in med rökdykare och släckte ner branden och tog hand om den skadade, säger Mikael Svensson, inre befäl vid räddningstjänsten Kristianstad.

Annons

Den drabbade kvinnan dödförklarades under torsdagsmorgonen. Vid lunchtid hade hennes anhöriga underrättats. Polisen gick då ut med beskedet på sin hemsida.

Branden ska ha startat i sovrummet. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet för att reda ut brandorsaken. Under morgonen var platsen avspärrad.

– Inledningsvis finns det inget som tyder på att någon utifrån har orsakat branden, säger polisens presstalesperson Calle Persson.

Martin SöderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons