Annons

Kvinna försökte påverka domare – döms

Brott • Publicerad 5 januari 2020
En kvinna fälls för att har försökt påverka en domare att ändra ett domslut. Arkivbild.
En kvinna fälls för att har försökt påverka en domare att ändra ett domslut. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En kvinna i 40-årsåldern försökte få en domare att ändra ett domslut. Nu fälls hon av Halmstads tingsrätt för förgripelse mot tjänsteman, rapporterar SVT Nyheter Halland.

Kvinnan hade tidigare förlorat en vårdnadstvist mot sin partner i Varbergs tingsrätt. Några dagar efter domen publicerade hon kränkande uppgifter om domaren på sociala medier. Hon ringde även till domaren och sade att han skulle erkänna att han dömt fel. Om inte skulle kvinnan gå ut i medierna och göra en stor sak av fallet.

Annons

Hon skickade också sms och ringde nästan dagligen till en polis för att få polisen att lägga ned en utredning där hon förekom. Även i det fallet döms hon för förgripelse mot tjänsteman.

Kvinnan nekar till misstankarna och anser att hon i desperation vädjat om hjälp.

I fjol dömdes hon till ett års fängelse för en rad brott, bland annat misshandel och åtta fall av hot mot tjänsteman. Tingsrätten anser att det tidigare utdömda straffet även ska innefatta brotten som hon nu döms för.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons