Annons
Nyheter

Kvinna försökte strypa sovande sambo

Brott • Publicerad 2 juni 2020
En kvinna döms till ett års fängelse för att ha försökt strypa sin sambo. Arkivbild.
En kvinna döms till ett års fängelse för att ha försökt strypa sin sambo. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En kvinna döms till ett års fängelse för misshandel efter att flera gånger har attackerat sin sambo, skriver Helsingborgs Dagblad.

I mars larmade kvinnan själv polisen och sade att hon hade försökt strypa sambon. Hon hade då virat en hörlurssladd kring sambons hals medan han sov. Kvinnans dotter larmade vid ett annat tillfälle polisen efter det att kvinnan hade sagt till henne att ”hon tänkte döda honom en gång för alla”. När polisen anlände till parets bostad berättade mannen att hon hade försökt strypa honom.

Under rättegången uppger paret att de hade gått skilda vägar men att de bodde tillsammans medan mannen letade ny bostad. Båda ska även ha varit onyktra vid misshandelstillfällena. Kvinnan nekar till brott och hävdar att hon inte minns något av händelserna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons