Annons
Nyheter

Kvinna häktad för barnfridsbrott

Brott • Publicerad 10 augusti 2023
En kvinna har häktats misstänkt för misshandel och barnfridsbrott, en typ av brott som blev straffbart 2021. Arkivbild.
En kvinna har häktats misstänkt för misshandel och barnfridsbrott, en typ av brott som blev straffbart 2021. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

En kvinna i 30-årsåldern har häktats på sannolika skäl, misstänkt för tre fall av misshandel och barnfridsbrott vid fyra tillfällen, rapporterar Västerbottens-Kuriren. Samtliga brott ska ha inträffat den 6 augusti i en av Umeås grannkommuner.

Det rör sig om tre olika målsäganden som tillhör samma familjekonstellation, säger åklagare Louise Ahlmark till tidningen. Hon anser att bevisläget är gott.

Annons

Barnfridsbrott innebär att barn har bevittnat en viss typ av brott och att de har hört och sett vad som hänt.

Huruvida barnen i fråga inte bara bevittnat utan även själva har utsatts för misshandel vill Louise Ahlmark inte kommentera, men hon uppger till tidningen att något tillhygge inte ska ha använts vid misshandeln.

Häktningsförhandlingen hölls under onsdagen och åtal ska väckas senast den 23 augusti.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons