Annons
Nyheter

Kvinna rånad och misshandlad på Tinderdejt

En 21-årig kvinna rånades och misshandlades av en Tinderdejt.
Nu åtalas två män och en kvinna för grov utpressning, rapporterar
Brott • Publicerad 16 augusti 2021
Tinderdejten blev en mardröm. Arkivbild.
Tinderdejten blev en mardröm. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Den 21-åriga kvinnan mötte upp en Tinderdejt på ett köpcentrum i Malmö i mars i år. Detta var första gången de sågs och kvinnan har berättat att hon blev förvånad när dejten sa att de skulle köra iväg och träffa ett par av hans kompisar.

I en lägenhet i centrala Malmö överfölls kvinnan av kompisarna, som bestod av en kvinna och två män. Den 21-åriga kvinnan blev slagen och hotades med en gasolbrännare.

Annons

Rånarna tvingade 21-åringen att lämna från sig sitt bankkort med kod och bilnycklar. De tog sedan ut 15 000 kronor från hennes konto och stal kläder och värdesaker från hennes bil.

21-åringen kunde ringa polisen efter att hon chockad tagit sig från lägenheten. Efter en tids spaningsarbete kunde två av männen och kvinnan gripas. Den tredje mannen från rånet har polisen inte lyckats identifiera.

De tre rånarna åtalas nu för grov utpressning. Minimistraffet för grov utpressning är 1,5 år.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons