Annons

Kyrgios löfte: Skänker pengar till brandoffren

Tennisstjärnan Nick Kyrgios hjälper offren för de kraftiga skogsbränderna som just nu härjar i Australien.
Han lovar att skänka 200 dollar, cirka 1 800 kronor, för varje serveess han lyckas med under sommarsäsongen på hemmaplan.
Tennis • Publicerad 2 januari 2020
Nick Kyrgios vill hjälpa brandoffren i Australien genom att donera pengar för varje serveess.
Nick Kyrgios vill hjälpa brandoffren i Australien genom att donera pengar för varje serveess.Foto: Bernat Armangue/AP/TT

Brandhärdarna i Australien har hittills skördat 17 liv och gjort tusentals människor hemlösa. Landet har utlyst nödläge inför helgen när vädret förväntas förvärra situationen ytterligare.

En av dem som vill hjälpa de drabbade är den australiske tennisstjärnan Nick Kyrgios, som på Twitter skriver att han tänker donera 200 dollar för varje serveess han gör under sommarsäsongen på hemmaplan.

Annons

I Kyrgios hemstad Canberra är luften sämre än någonsin och invånarna uppmanas stanna inne.

– Det är tragiskt det som händer, speciellt med min hemstad Canberra, som befinner sig under rök, världens just nu farligaste rök, sade Kyrgios på en presskonferens inför ATP Cup i Brisbane.

– Det är inget regn i prognoserna för de kommande fyra månaderna‚ så det ser inte ut som att bränderna kommer att minska i omfattning inom den närmsta tiden vilket är sorgligt.

Flera landsmän har hakat på Kyrgios initiativ och svarade på hans tweet. Alex de Minaur skrev att han kommer donera 250 dollar per serveess, eftersom han inte tror sig kunna göra med lika många som Kyrgios, och John Millman lovade hela 1 000 dollar per serveess.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons