GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

L i Skåne kräver partistyrelsens avgång

Malmö • Publicerad 30 maj 2019
Liberalerna Skånes ordförande Torkild Strandberg kräver att hela partistyrelsen avgår. Arkivbild.
Liberalerna Skånes ordförande Torkild Strandberg kräver att hela partistyrelsen avgår. Arkivbild.Foto: Erik Abel/ TT

I samband med att Liberalerna väljer ny partiledare nästa månad kräver partiets förbund i Skåne att hela partistyrelsen ställer sina platser till förfogande.

-En ny ordförande och en ny partiledare måste få ett ganska vitt papper för att forma och peka ut vad vårt parti ska spela för roll i svensk politik, säger Torkild Strandberg, ordförande i Liberalerna Skåne, till Ekot.

Bakgrunden är Liberalernas dåliga resultat i EU-valet och tidigare val. Strandberg och de två vice ordförandena i Liberalerna Skåne menar att partisekreterare Maria Arnholm och vice ordförandena Helene Odenjung och Christer Nylander måste bytas ut, men att hela partiledningen borde avgå för att ge den nya partiledaren större handlingsutrymme.

Liberalerna väljer vem som ska efterträda Jan Björklund som partiledare vid ett extra landsmöte den 28 juni. (TT)

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.