Annons

Lag Edin fick revansch mot USA

De regerande världsmästarna i curling i lag Niklas Edin blev första slutspelsklara lag i VM i Kanada.
Sedan fick de en revansch för OS-finalen förra året – och säkrade förstaplatsen i gruppspelet.
Curling • Publicerad 5 april 2019
Niklas Edins lag är klart för slutspel i curling-VM.
Niklas Edins lag är klart för slutspel i curling-VM.Foto: Paul Chiasson

Niklas Edin och hans lag är klart för slutspel sedan svenskarna slagit jumbon Sydkorea med 7–5 samtidigt som Japan fick stryk av Schweiz efter en extraomgång.

Sydkorea stod emot bra mot Sverige och kvitterade matchen med en tvåpoängare i den sjätte omgången. Lag Edin svarade med tre poäng i den sjunde omgången och efter ytterligare en poäng i den nionde var matchen över.

Annons

– Vi mötte dem redan 2004 på JVM, så Kim Soo-Hyuk har varit med lika länge i toppen som vi. Jag hade förväntat mig bättre spel från deras sida i turneringen, men nu fick de fram det som vi visste att de kunde och vi fick kämpa för segern, säger Niklas Edin i curlingförbundets intervju.

– Det var lite avslappnat i dag, och vi gjorde någon miss här och där. Men i sjunde omgången höll det inte för dem och då var matchen i princip över.

När slutspelsbiljetten var säkrad var det dags att utkräva revansch för en förlorad OS-final – och med det även säkra förstaplatsen i gruppspelet.

Lag Edin förlorade överraskande OS-finalen mot amerikanska lag John Shuster förra året i Pyeongchang.

På VM-isen i Kanada gick det desto bättre med en 8–4-seger.

Lagen följdes länge åt på brädet innan Edin och hans lag fick in hela fyra poäng i sjunde omgången. Det var en smäll som amerikanerna inte kunde resa sig i från.

Sverige har en match kvar av den grundserie som de redan säkrat segern i. Den matchen spelas mot Italien senare under fredagskvällen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons