Annons
Nyheter

Läkare i Sudan demonstrerade mot polisvåld

Sudan • Publicerad 16 januari 2022
Demonstranter i Sudans huvudstad Khartum. Bilden är från i tisdags.
Demonstranter i Sudans huvudstad Khartum. Bilden är från i tisdags.Foto: Marwan Ali/AP/TT

Läkare i Sudans huvudstad Khartum demonstrerade på söndagen mot att säkerhetsstyrkor attackerat medicinsk personal och läkare under de prodemokratiska demonstrationerna mot militärjuntan.

Läkarna var klädda i vita sanitetskläder och bar på fotografier på kollegor som dödats i de senaste månadernas oroligheter efter militärkuppen i oktober i fjol.

Annons

– Under varje demonstration avfyrar de (säkerhetsstyrkorna) tårgas inne på sjukhuset där jag arbetar, säger läkaren Houda Ahmad som deltog i demonstrationen.

– De attackerar till och med oss ​​inne på intensivvårdsavdelningen, säger hon.

Enligt Världshälsoorganisationen (WHO) har det skett elva bekräftade attacker mot vårdpersonal och vårdinrättningar i Sudan sedan november. Organisationen kräver i ett uttalande från i tisdags att attackerna upphör eftersom de bryter mot humanitär lag och begränsar patienters tillgång till sjukvård.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons