Annons

Landslaget har alternativ resplan redo

Det svenska herrlandslaget i fotboll har en alternativ resplan för att ta sig hem från Qatar om konflikten mellan USA och Iran eskalerar, rapporterar medier på plats.
Fotboll • Publicerad 10 januari 2020
Det svenska herrlandslaget i fotboll är på januariturné i Qatar och måste flyga över iranskt luftrum för att ta sig hem.
Det svenska herrlandslaget i fotboll är på januariturné i Qatar och måste flyga över iranskt luftrum för att ta sig hem.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Enligt Gustavsson följer man noga utvecklingen mellan länderna från träningslägret i Doha. Han har även varit i kontakt med det svenska flygvapnet för att få veta mer om eventuella risker.

– Jag pratade med en kontakt på flygvapnet och han gav bra information. Det kändes skönt och det kunde jag förmedla till hela gruppen, säger han.

Annons

Gustavsson säger att han inte är orolig över landslagets hemresa.

Landslaget flyger hem med Qatar Airways på måndag och på grund av Qatars diplomatiska konflikter med grannländerna Saudiarabien och Förenade arabemiraten måste flyget passera iranskt luftrum för att ta sig hem från januariturnén. Förbundskapten Janne Andersson har tidigare uttryckt sin oro över situationen.

– Som alla människor tycker jag att det är jäkligt obehagligt. Vad blir konsekvenserna? Det är läskigt, sade han vid en pressträff med Aftonbladet, Expressen och TV4:s Fotbollskanalen tidigare i veckan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons