Annons

Andersson kör U23-VM tillsammans med brorsan

Ebba Andersson åker med det svenska laget till U23-VM i Tyskland – som mästerskapsdebutant och tillsammans med lillebrodern Fredrik.
Skidor • Publicerad 19 februari 2020
Ebba Andersson under pågående Ski Tour.
Ebba Andersson under pågående Ski Tour.Foto: Anders Wiklund/TT

Ebba Andersson, som fyller 23 år i juli, har varit en del av skidåkningens världselit de senaste säsongerna och tävlat både i OS, VM och i världscupen.

I månadsskiftet februari–mars gör hon mästerskapsdebut i U23-VM i tyska Oberwiesenthal.

Annons

– Jag har inte åkt något U23-mästerskap tidigare, med tanke på att det har varit ordinarie mästerskap de senaste åren. Jag har bara åkt junior-VM (senast 2017), säger Ebba Andersson till TT.

– Det blir kul att få köra ett mästerskap ett sådant här år då det inte är något ordinarie seniormästerskap. Jag kände att det är mitt sista år (på U23-nivå) och när det nu fanns en chans ville jag ta den.

Totalt är 23 svenska åkare uttagna i det kombinerade junior- och U23-mästerskapet. Bland andra världscupmeriterade Emma Ribom, 22, och Moa Lundgren, 21, och Johanna Hagström, 21. Dessutom är Ebba Anderssons ett år yngre bror Fredrik också uttagen.

– Det är jättekul att han får chansen, jag hoppas att han ska få till bra lopp, säger Ebba Andersson.

David Hjorter/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons