Annons
Nyheter

Lanseringsdatum lyfter Trumps app

Ekonomi • Publicerad 7 januari 2022
Stort intresse för förvärvsbolaget som ska ta den före detta presidenten Donald Trumps nya app till börsen. ArkivbildFoto: Ross D. Franklin AP/TT

Det börsnoterade förvärvsbolag som ska ta Donald Trumps nya satsning på sociala medier till börsen rusade uppåt. Ett lanseringsdatum för appen fick fart på kursen.

Siktet är nu inställt på att lansera den tidigare presidentens app – Truth Social – till den 21 februari, enligt ett besked i Apples App Store.

Annons

När denna uppgift spreds i chattrum och på sociala medier lyfte aktien med 20 procent i Digital World Acquisition, som är det börsnoterade bolag som planerar att med ett förvärv ta Trumps satsning på sociala medier till börsen.

Digital World Acquisition är ett börsnoterat så kallat spac-bolag, som skapats för att ge en genväg till börsen för det bolag som spac-bolaget förvärvar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons