Annons

Larm: Smitta glöms bort – dödar fler än ebola

Kongo-Kinshasa • Publicerad 17 augusti 2019
Fler måste vaccineras mot mässlingen i Kongo-Kinshasa. Men smittan glöms bort på grund av ebolan, menar Läkare utan gränser. Arkivbild.
Fler måste vaccineras mot mässlingen i Kongo-Kinshasa. Men smittan glöms bort på grund av ebolan, menar Läkare utan gränser. Arkivbild.Foto: Elaine Thompson

Närmare 2 800 personer har dött i mässlingen i Kongo-Kinshasa i år, vilket är fler än vad som har dött i landets uppmärksammade ebolaepidemi, som totalt krävt runt 1 900 liv.

Hjälporganisationen Läkare utan gränser menar att mässlingen glömts bort, vilket gör det svårt att få tag i pengar till att bekämpa smittan, samtidigt som miljarderna flödar in till kampen mot ebola.

Annons

Över 145 000 har smittats med mässlingen i Kongo-Kinshasa i år. Läkare utan gränser har vårdat drygt 27 000 av dem, samtidigt som man vaccinerat 474 860 barn.

Enligt hjälporganisationen behövs mer pengar snabbt, eftersom mässlingsepidemin förvärrats de senaste månaderna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons