Annons
Nyheter

Lastbil hängde från färja – glömde handbromsen

En missad handbroms fick en lastbil i rullning på en färja. Där hängde den med hela förarhytten i luften över vattnet i Trelleborgs hamn i flera timmar.
Olycka • Publicerad 15 april 2023
Polis och räddningstjänst på plats vid Stena Line färjan Skåne i hamnen i Trelleborg efter att en lastbil kommit i rullning under färden från Tyskland.
Polis och räddningstjänst på plats vid Stena Line färjan Skåne i hamnen i Trelleborg efter att en lastbil kommit i rullning under färden från Tyskland.Foto: Johan Nilsson/TT
Med hjälp av en kranbil lyftes och drogs lastbilen tillbaka ombord på Stena Line-färjan Skåne i hamnen i Trelleborg på lördagseftermiddagen.
Med hjälp av en kranbil lyftes och drogs lastbilen tillbaka ombord på Stena Line-färjan Skåne i hamnen i Trelleborg på lördagseftermiddagen.Foto: Johan Nilsson/TT

Ekipaget kom i rullning sedan handbromsen inte dragits åt. Dragbilen hängde ut från fartyget medan själva släpet var kvar på färjan.

Olyckan inträffade vid fyratiden på lördagsmorgonen och polis och räddningstjänst skickades till platsen.

Annons

– Personal ombord på färjan lyckades säkra lastbilen med spännband eller liknande, säger Joel Johansson, vakthavande befäl vid Räddningstjänsten Syd, till Sydsvenskan.

Färjan kom från Rostock och skulle lägga till i Trelleborgs hamn klockan 05.40 på lördagsmorgonen.

Ett mindre dieselläckage uppstod i samband med olyckan och lastbilens tank tömdes, rapporterar Expressen.

Vid lunchtid på lördagen hade dramat fått ett slut.

– Nu har har vi dragit in lastbilen på däck igen. Den är ombord, säger Jenny Johansson, pressansvarig på Stena Line, till Trelleborgs Allehanda.

Ingen person skadades i olyckan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons