Annons
Nyheter

Man livshotande skadad efter lastbilsolycka

Olyckor • Publicerad 13 april 2023
Lastbilschauffören har livshotande skador efter en olycka på Hisingen i Göteborg.Foto: Adam Ihse/TT

En lastbil störtade tio meter sedan den kört igenom ett broräcke på Hisingen i Göteborg på torsdagen. Lastbilschauffören skadades svårt.

– Mannen som är i 45-årsåldern har nu livshotande skador, säger Fanny Edstam vid Sahlgrenska universitetssjukhusets presstjänst till Göteborgs-Posten.

Annons

Larmet om olyckan kom på förmiddagen.

– Det är en lastbil som har kommit från avfarten, kört igenom ett räcke och fallit tio meter ner och hamnat upp och ner, säger Caroline Karlsson, presstalesperson vid polisen i region Väst, till TT.

Enligt polisen kolliderade en personbil med lastbilen innan den körde genom räcket. Den eller de som färdades i personbilen har inga allvarliga skador.

En anmälan har upprättats om arbetsplatsolycka och vårdslöshet i trafik. Lastbilen kommer att beslagtas för att undersökas.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons