Annons
Nyheter

Låste in barn på toalett – par åtalas

Brott • Publicerad 3 augusti 2021
Ett par åtalas vid Lycksele tingsrätt, bland annat misstänkta för att ha låst in en pojke på en toalett. Arkivbild.
Ett par åtalas vid Lycksele tingsrätt, bland annat misstänkta för att ha låst in en pojke på en toalett. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man och en kvinna åtalas för grov fridskränkning och olaga frihetsberövande för flera fall av misshandel mot mannens barn, rapporterar SVT Nyheter Västerbotten.

Paret ska bland annat ha låst in ett av barnen på en liten toalett flera gånger, duschat honom i kallt vatten och vid ett tillfälle stoppat is i pojkens kalsonger.

Annons

Händelserna ska ha inträffat mellan september 2019 och juli 2020. Mannen och kvinnan åtalas nu vid Lycksele tingsrätt för att ha utsatt pojken och ett annat av mannens barn för kränkningar.

Paret åtalas nu för grov fridskränkning och olaga frihetsberövande. Mannen åtalas även för misshandel alternativt ofredande. Kvinnan ska ha försökt hindra ett av barnen att berätta för polisen och åtalas därmed även för övergrepp i rättssak alternativt ofredande.

Båda nekar till brott.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons